Budo veteranen

Op zaterdag 11 januari 2020 organiseerde de Nationale Veteranen Commissie Budo (NVCB) voor de derde keer de budo veteranen ( iedere Budoka > 30 jaar) bijeenkomst te Eindhoven, in samenwerking met het JBN-district Zuid Nederland en de NVBC district vertegenwoordiger Roger Reniers van Essink Sportcentrum te Eindhoven.

Onder leiding van enkele toppers werden (toch wel) intensieve trainingen verzorgd voor de disciplines Judo, Aikido en Jiu-Jitsu.  Dit waren: Marjolein van Unen (7e dan judo, o.a. ex-bondscoach van de Nederlandse judo vrouwen), Judith de Weerd, (6e dan jiujitsu, o.a. ex-wereldkampioen jiujitsu – 70kg.),  Esmiralda Jansen (2e dan aikido, o.a. aikidoleraar JBN) en Willem van Boesschoten, 5e dan judo warming up.

Aan de uitnodiging was massaal gehoor gegeven, en de mat stond voor alle disciplines meer dan vol. Dat het hier om veteranen ging was niet in alle gevallen direct te herkennen aan het ongekende fanatisme waarmee de meeste budoka’s aan alle clinics deelnamen.

Van 14:00u tot 17:00u hebben alle budoka’s zich kostelijk vermaakt, met oude bekende lotgenoten bij gepraat, lekker getraind en kennis opgedaan van de overige disciplines. Aan het einde van de dag is er aan alle deelnemers een leuke herinnering uitgereikt in de vorm van een ‘’budo veteranen’’ collectors button.

Bron: Jeroen Sweep