Aikidoschool Oosterhout hervat de wapentrainingen

In opvolging van de versoepeling van de coronamaatregelen voor sporters en in overleg met de Gemeente Oosterhout, zijn we op maandag 23 november weer begonnen met trainingen voor pupillen en volwassenen. Omdat er bij het complete Aikido veel lichamelijk contact is, worden er nu uitsluitend wapentrainingen gegeven, met inachtname van de 1,5m onderlinge afstand. We trainen in groepen van maximaal vier personen, maar in de praktijk trainen we in tweetallen, met Boken, Jo of Bo. We oefenen dus de Kumi Tachi en Kumi Jo en de combinatie daarvan. Er worden geen matten gelegd. Deze werkvorm houden we vooralsnog aan tot half december.

Ook de Tai Chi lessen zijn hervat, rekening houdend met de hierboven genoemde maatregelen.

Nog even de Corona-etiquete:
Als je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt: Kom niet!!! en geef even een berichtje via de App.
Kom in sportkleding naar de Dojo, max 15 minuten voor aanvang van de training. Entree via de kleedkamer Heren. Handen reinigen bij de ingang. Schoenen uit en Hakama aandoen in de kleedkamer.
Al je eigendommen meenemen de zaal in. In de zaal afstand bewaren. Werk alleen met je eigen wapens. In de zaal zijn reinigingsmiddelen beschikbaar voor het geval dat…
Na de training, door de kleedkamer Dames naar buiten. Handen reinigen bij de uitgang.

Overigens is in de gymzaal op slotjesveld 9 het ventilatie systeem aangepast aan de huidige eisen voor een betere veiligheid tegen Corona.